dilluns, 22 d’octubre de 2018

Informe "6 anys d'Exclusió Sanitària, l’impacte del Reial Decret Llei 16/2012 a Catalunya"

Demà, dimarts 23 d’octubre presentem l’informe 2018 de PASUCat i JoSíSanitatUniversal “6 anys d’exclusió sanitària: l’impacte del Reial Decret Llei 16/2012 a Catalunya"

L'informe denuncia 375 casos d’exclusió sanitària detectats des de 2013, la punta de l'iceberg d'un nombre desconegut de casos d'exclusió a tota Catalunya, que no hem pogut detectar ni resoldre.

El fet de no poder empadronar-se ha estat una causa importantíssima d'exclusió, malgrat això, dels 375 casos de vulneració registrats, 175 sí quetenien padró vigent. Avui en dia, les barreres a l'accés al padró continuen causant exclusió sanitària, com vam denunciar l'any passat:
http://lapasucat.blogspot.com/2017/07/exclusion-sanitaria-en-catalunya-sin.html

Hem detectat i denunciat diverses formes d'exclusió:

-facturació il·legal d’urgències i denegació d’atenció. 108 casos registrats!
-20 embarassades, 91 menors, 12 refugiades han vist vulnerat el seu accés a la salut
-trabes burocràtiques per a obtenir padró o targeta sanitària quan es té el dret

Les noves lleis catalanes i espanyoles sobre sanitat universal no compleixen amb el seu objectiu, el fi de l'exclusió sanitària que va causar el Reial Decret-Llei 16/2012 del Partit Popular:

-El Reial Decret-Llei 7/2018, aprovat pel Congrés de Diputats en setembre del 2018, és insuficient per tornar a un sistema sanitari universal.

- La Llei catalana 9/2017, aprovada pel Parlament de Catalunya en juny del 2017, també tampoc compleix amb el seu objectiu d'universalització de l'atenció sanitària.

Per tot això, demanem una llei que recuperi de manera afectiva la universalitat de la sanitat a tot l'Estat Espanyol i a Catalunya, i que els reglaments de les noves lleis esmentades, pendents de la seva elaboració, resolguin els problemes d'exclusió sanitària que avui en dia encara pateixen millers de persones sense targeta sanitària, a Catalunya y a tot l'Estat.

Volem recuperar un model sanitari universal, públic i de qualitat.

A continuació,us invitem a llegir l'informe de la Pasucat:

Versió en català: http://tiny.cc/informe2018_cat

Versión en castellano: http://tiny.cc/informe2018_cast


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada