dilluns, 22 de juliol del 2019

Campanya per l’avortament universal a Catalunya

Ens unim per a denunciar la vulneració i negació del dret a l’atenció sanitària de les persones migradesNi el Reial Decret/Llei estatal, ni la llei catalana d’universalització de la salut contemplen l’atenció sanitària per a les dones i persones embarassades – tant per als qui decideixin continuar-ho com per a aquelles que decideixin interrompre-ho – ni dels menors d’edat, que no disposi de la targeta sanitària del Sistema Nacional de Salut. 
La situació és particularment greu per aquelles dones i persones gestants que desitgin la interrupció voluntària de l’embaràs, ja que la mateixa s’estableix dins d’un límit mèdic i legal de setmanes de gestació per a dur-lo a terme. A la llei tan sols es presenta un apartat en el que refereix a l’atenció a “casos d’urgència”, quedant a lliure interpretació la possibilitat d’atendre o no als casos que aquí manifestem. Així, dones i persones embarassades juntament amb els menors d’edat, sense targeta sanitària, són exclosos per la legislació del dret a la salut. 
Es tracta d’un buit legal -comunicat en diverses ocasions a les autoritats corresponents – que pot comportar a conseqüències greus per a la població esmentada. Una vulneració de drets, entre tantes altres, que se suma a la preocupant llista de persones en situació administrativa irregular i que tampoc posseeixen accés a la sanitat a causa de criteris excloents i discriminatoris actualment existents
És per això que les organitzacions signants fem una crida a altres organitzacions, moviments socials, associacions, entitats, sindicats, col·lectius i individus a adherir-se a la següent carta de reivindicacions dirigida a les autoritats pertinents. Ho fem com a primer pas per a exigir una resposta urgent a aquestes demandes, i en el camí i la lluita per una salut que sigui veritablement pública, universal, de qualitat i amb una perspectiva integral i de gènere.

Descarrega comunicat en català




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada