dijous, 4 de juliol del 2019

Doneu suport a les nostres propostes per una Sanitat Universal a Catalunya

El Decret que desenvolupa la llei 9/2017 ha d'assegurar una veritable Sanitat Universal a Catalunya

La Plataforma PASUCat ha presentat les seves recomanacions i propostes pel Decret del Govern que desenvolupa la llei catalana 9/2007 d'universalització de l'assistència sanitària a Catalunya.

Us demanem que doneu suport a les propostes de la PASUCat. Només cal registrar-se com usuari a la web  participa.gencat.cat i donar suport a la nostra proposta al següent enllaç:


Fa poc dies la PASUCat va denunciar  el retard de dos anys en el desplegament de llei catalana, i que el Govern hagi escollit desplegar la llei mitjançant un decret, que té més rang jurídic, però el tràmit és més lent. Nosaltres hauríem volgut una instrucció immediata perquè tot hagués sigut més ràpid” Podeu llegir l'article a l'enllaç: https://www.elperiodico.cat/ca/sanitat/20190606/dos-anys-de-retard-en-el-desplegament-de-la-llei-catalana-de-sanitat-universal-7492378



Creiem que aquest nou decret proposat pel Govern de la Generalitat no garanteix la universalització de la sanitat, ja que manté dificultats per accedir a l'atenció sanitària. Per això hem fet un seguit de recomanacions per millorar la proposta del Decret.

Les recomanacions de la PASUCat se centren en els requisits perquè les persones no empadronades puguin obtenir la targeta sanitària, en concret, els terminis i criteris per acreditar l'arrelament.

També proposem mesures per evitar el cobrament de les urgències a les persones sense recursos econòmics.

Recomanem que el Decret garanteixi l’assistència sanitària de tots els menors de 18 anys i de totes les dones embarassades que són a Catalunya.

A més, afegim recomanacions en matèria de campanyes informatives, en formació del personal administratiu i sanitari i en la recollida de dades estadístiques


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada